Πως καθαρίζουμε τον καναπέ

Πως καθαρίζουμε τον καναπέ

[vc_autospa_theme_header_subheader header=”Πως καθαρίζουμε τον καναπέ” subheader=”Συμβουλές για δέρμα ή ύφασμα”][vc_autospa_theme_blockquote]Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες είναι τα πιο κεντρικά έπιπλα στο σαλόνι μας και σίγουρα δεν πρέπει να είναι βρώμικα. Οι λεκέδες και η σκόνη είναι επιφανειακές βρωμιές, η πιο βαθιά βρωμιά και αυτή που δεν βλέπουμε και είναι επικίνδυνη είναι τα ακάραια, τα οποία αναπτίσονται συνεχώς.
Φυσικά διαφορετική αντιμετώπισει έχει ένας υφασμάτινος καναπές, από έναν δερμάτινο καναπέ.[/vc_autospa_theme_blockquote]

Πως καθαρίζουμε τον υφασμάτινο καναπέ

Για τον υφασμάτινο καναπέ ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Για τον υφασμάτινο καναπέ ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

 

  • Με την κλασσική ηλεκτρική σκούπα απομακρινουμε τυχόν σκόνη και βρωμιά ανάμεσα από τα μαξιλάρια και μαζεύουμε ουσιαστικά τα χοντρά.
  • Εάν ο καναπές έχει καλύματα τα αφαιρούμε και τα βάζουμε για πλύσιμο το ίδιο και τα ριχτάρια που πιθανών χρησιμοποιούμε.
  • Για τον υπόλοιπο καναπέ ξεκινάμε την διαδικασία του Βιολογικού καθαρισμού με πλύσιμο και τρίψιμο του καναπέ και απομάκρυνση της βρωμιάς με την ειδική σκούπα αναρόφησης.
  • Αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα και μέσα στην ίδια ή την επόμενη μέρα το σαλόνι έχει στεγνώση από το 80% με 90% που ρουφάει η σκούπα ένα 10% που έχει μείνει.

Στην Gorilla Greece χρησιμοποιούμε μη τοξικά και βιοδιασπώμενα προιόντα για την δική σας ασφάλεια, αλλά και του περιβάλλοντος.

Πως καθαρίζουμε τον δερμάτινο καναπέ

Η περίπτωση του δερμάτινου καναπέ είναι σίγουρα διαφορετική:

  • Καθαρίζουμε τον καναπέ με την ηλεκτρική σκούπα
  • Χρησιμοποιούμε το ειδικό καθαριστικό γενικής χρήσης, που έχουμε για τον βιολογικό καθαρισμό, για να απομακρύνουμε τους λεκέδες και την σκόνη.
  • Εφόσον καθαρίσουμε όλον τον καναπέ, τον στεγνώνουμε με ειδικό πανάκι μικροινών.
  • Τέλος  περνάμε όλην την δερμάτινη επιφάνεια του καναπέ με ειδική αλοιφή η οποία προστατεύει και αναζοωγονεί το δέρμα του καναπέ και διώχνει τις ραγάδες.
Skip to content