Πλύσιμο στο Χέρι

Πλύσιμο στο Χέρι

Το πλύσιμο του Οχήματος σας είναι μια από τις πιο συνηθισμένες εργασίες γύρω από τη συμβίωση με ένα όχημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει  μυστικά και σημεία τα οποία χρειάζονται προσοχή. Το πλύσιμο είναι κρίσιμο ως προς την προστασία του οχήματος και τον περιορισμό της φθοράς από την επαφή του με τους ρυπογόνους παράγοντες της ατμόσφαιρας: σκόνη, γύρη, έντομα, περιττώματα πουλιών κλπ.

Το καλό και τακτικό πλύσιμο μπορεί σε βάθος χρόνου να εξασφαλίσει μια καλή προστασία όχι μόνο στο αμάξωμα αλλά και στην ίδια τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου αφού μια καλή, λαμπερή βαφή χωρίς σπασίματα, θαμπάδες και γρατζουνιές μπορεί να σας αποφέρει μερικές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω από ότι αρχικά περιμένατε. Αν το πλύσιμο γίνεται όμως με λάθος τρόπο, μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα και, σε βάθος χρόνου, το όχημα να δείχνει περισσότερο ταλαιπωρημένο από ότι θα μπορούσε και από ότι θα ταίριαζε στην ηλικία του. Δείτε εδώ λοιπόν μερικές σύντομες και απλές οδηγίες, αρπάξτε έναν κουβά και ορμήξτε στον καθαρισμό του τετράτροχου συντρόφου σας. Nα σημειωθεί ότι μετά το πλύσιμο η φροντίδα δεν τελειώνει, όπως άλλωστε και στο εσωτερικό,  και εναπόκειται πια στον κάθενα πόσο βαθιά θέλει να φτάσει.

Το πιο βασικό είναι ότι το πλύσιμο πρέπει να γίνεται σε σημείο σκιερό. Η σκιά εξυπηρετεί στο να μην μείνουν στίγματα πάνω στο όχημα.

Το σωστό πλύσιμο απαιτεί 2 κουβάδες με ειδική σχάρα στον πάτω για να κατακρατά την βρωμιά. Στον έναν τοποθετούμε σκέτο νερό και στον άλλο τοποθετούμε νερό και σαμπουάν, με το οποίο θα πλύνουμε το όχημα σας. Ο κουβάς με το σκέτο νερό χρησιμεύει για να καθαρίζουμε το γάντι μικροινών, από την βρωμιά.

Ένα σωστό πλύσιμο ξεκινάει με το βρέξιμο του οχήματος σας με νερό, με σκοπό να αρχίζουν να μαλακώνουν οι βρωμιές και να μπορέσουμε να προσθέσουμε από πάνω το σαμπουάν ετσι ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά. Αφού ρίξουμε με τον αφροποιητή το σαμπουάν, ξεκινάμε με τους κουβάδες την διαδικασία πλυσίματος, με σκοπό το πλύσιμο του οχήματος. Ενώ γίνεται και ένα γρήγορο πέρασμα και δεύτερη φορά στο όχημα σας, πριν το τελικό ξέβγαλμα.

Μετά το ξέβγαλμα σειρά έχει το στέγνωμα, το οποίο καλό είναι να γίνεται με μεγάλες πετσέτες μικροίνας, έτσι ώστε να περνάει και μεγάλες επιφάνειες και μια φορά με σκοπό τον σωστό καθαρισμό του οχήματος σας.

Τέλος καλό είναι τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, να πλένουμε το όχημα μας, εφόσον έχουμε την δυνατότητα και αυτό διότι, ακόμα και η βρωμιά που κατακάθετε πάνω στο χρώμα του οχήματος, μπορεί να προκαλέσει με τον καιρό ζημίά, πολύ πιο ακριβή, από το να κάνετε ένα εξωτερικό πλύσιμο.

Ενδιαφέρεστε για πλύσιμο του οχήματος ποιοτικά & οικονομικά;
Καλέστε μας τώρα στο 6975584529 ή στο info@gorilla-greece.gr